Ken de regio, ken de ondernemer: Logitrex Cargo Solutions

Toegevoegd op vrijdag 19 februari 2016

Elke twee maanden gaat het Ondernemershuis op bezoek bij een ondernemer uit het Vechtdal. Lokale ondernemers worden ondervraagd over het bedrijf, innovatie en het Ondernemershuis. De aftrap voor deze rubriek vindt plaats bij Wouter Zweers (30) en Martinus Elbertsen (38), al 2,5 jaar de trotse eigenaren van het transportbedrijf Logitrex Cargo Solutions in Hardenberg.

De heren leerden elkaar kennen bij een groot internationaal transportbedrijf in Barneveld. Hier was Martinus verantwoordelijk voor de planning Benelux en Wouter accountmanager internationaal transport. In 2012 verliet Wouter het bedrijf om voor een andere transportdienst te gaan werken. Echter, toen de financiële crisis toe sloeg  vatten zij het plan om in Hardenberg een expeditie/forwarding-kantoor op te zetten. De timing was perfect want Martinus’ werkgever ging failliet. In 2013 was het bedrijfsplan klaar en werd Logitrex Cargo Solutions in te schrijven bij de Kamer van Koophandel!

Logitrex springt in op de complexiteit binnen de logistieke sector. Alles moet sneller, de frequentie neemt toe en veel bedrijven exporteren en/of importeren hun producten naar verschillende landen binnen Europa. Daarbij willen klanten weten wat de status is van het transport en hierdoor neemt de druk op opdrachtgevers toe. Logitrex heeft zich gespecialiseerd in het regelen van al deze goederenstromen voor haar opdrachtgevers. Daarbij maakt het niet uit hoe groot de zending is, via welke modaliteit het vervoerd wordt en vanuit welk land het getransporteerd moet worden. Dankzij jarenlange ervaring en de vele opgedane contacten kan Logitrex voor vrijwel elke transportvraag een passende oplossing aanbieden. Door een sterk netwerk onderscheidt Logitrex zich ten opzichte van andere transportbedrijven op de facetten: Snelheid, hoge kwaliteit, Snelle communicatie en een scherpe, marktconforme tariefstelling. Wouter en Martinus benadrukken dat het in de internationale transport wereld niet gaat om het hebben van veel vrachtwagens maar om een goed en degelijk netwerk

Innovatie betekent voor Logitrex vernieuwen. “Om de kwaliteit die wij toezeggen continue te kunnen garanderen is een solide netwerk met partners van essentieel belang”. Logitrex innoveert door haar netwerk uit te bouwen en te verbeteren. Charters/onderaannemers worden gemonitord en beoordeeld, bij slechte scores worden partijen na een aantal kansen vervangen.

Op de vraag naar het belang van een Ondernemershuis voor de regio antwoordt Wouter: “Het ondernemershuis heeft o.a. als doel bedrijven in de regio Vechtdal met elkaar te verbinden en (eventueel gezamenlijk) sterker naar buiten te treden”. Dit vindt hij een goed streven, zeker voor lokaal opererende bedrijven.  Hij ziet het Ondernemershuis als een vraagbaak voor ondernemers met ideeën, problemen of andere vraagstukken. Welke ondernemers zoveel mogelijk op weg helpt of in contact brengt met andere ondernemers. Op deze manier worden ondernemers aan elkaar gekoppeld en kunnen ze elkaar verder helpen. Het is belangrijk dat ondernemers elkaar helpen. Wouter: “Indien er onderwerpen zijn waarmee wij als Logitrex andere partijen kunnen helpen ondersteunen staan wij altijd open voor een gesprek”.