Pioneering Theorie U in praktijk

Toegevoegd op maandag 3 oktober 2016

 Theorie U in praktijk

Pioneering kennissessie 11 oktober

 

"Mijn vraag was: hoe krijg je een gebiedsvisie die gedragen wordt door de mensen die hier in Salland wonen? Mijn buurvrouw, de kapper, etc, ...
Niet alleen gedragen, maar hoe organiseer je het nou dat iedereen kan meedoen en meedenken over die visie?

Wij hebben het proces van Theory U doorlopen om een visie te maken voor deze regio."

Op 11 oktober vertelt Mireille Groot Koerkamp, coördinator Leader de Kracht van Salland, hoe zij Theorie U heeft (laten) inzetten bij het opstellen van een gebiedsvisie en wat het effect daar van is.

Dinsdag 11 oktober van 15.30 tot 17.30 uur
Locatie:  Waterschap Vechtstromen
Kooikersweg 1, 7609 PZ  ALMELO

 

Een tipje van de sluier van het resultaat
De gebiedsvisie Salland is de basis voor samenwerking van allerlei groepen, ondernemers en organisaties op het platteland, maar ook voor het "binnenhalen" van Europese subsidie (Leader). 

 

"Het was een wonderlijk proces! Marga de Jong en Petra van de Kop hebben ons daarbij geholpen. Het resultaat was een visie met draagvlak, opgesteld door een paar honderd Sallanders.

Maar nog veel belangrijker, een grote groep zei : 'we willen hier mee doorgaan! Willen jullie alsjeblieft iets organiseren zodat we elkaar regelmatig ontmoeten'. Zo zijn de Salland Cafe's ontstaan en een levendig netwerk van op dit moment ruim 500 actieve Sallanders onder de naam 'de Kracht van Salland'. Van daaruit ontstaan allerlei ideeën en initiatieven." 
 

Vervolgsessies
Theorie U bestaat uit een reeks van 4 bijeenkomsten. Na een eerste kennismaking met Theorie op 15 september, gaan we in 3 vervolgsessies (27/9; 11/10 en 1/11) dieper in op hoe je Theorie U in de praktijk kunt toepassen.  
Ook als je niet aan een eerdere sessie hebt meegedaan, kun je meedoen met de laatste sessies van 11 oktober en 1 november.

  • Dinsdag 1 november, 13.00 -17.00 uur
    Aan de slag met Theorie U in een concreet project 

MOOC U-lab
Voor meer verdieping in Theorie U kun je parallel aan dit programma ook deelnemen aan U-lab, een online course van de Amerikaanse Universiteit MIT.Bijdrage
We vragen van alle deelnemers een actieve bijdrage aan de sessies.
Deelname aan deze kennissessie is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis.
Eenmalig een kennissessie bijwonen kan ook en kost €100,- (excl. BTW). Dat bedrag vervalt als je na de bijeenkomst enthousiast bent en deelnemer wordt van Pioneering.

Met vriendelijke groet,
Het team van Pioneering