Starter & Ondernemer van het Jaar

Toegevoegd op maandag 3 oktober 2016
Ook dit jaar wordt de verkiezing voor de Starter van het Jaar en Ondernemer van het Jaar georganiseerd. Iedere ondernemer uit de gemeente Hardenberg of de gemeente Ommen kan meedoen. Het maakt niet uit wat het product of dienst van het bedrijf is. Ondernemers die minimaal drie jaar actief zijn, kunnen meedingen naar de titel ‘Ondernemer van het jaar’. Ondernemers die hun onderneming vanaf 2013 zijn gestart, maken kans op de titel ‘Starter van het Jaar’.

Genomineerden

De jury heeft uit alle aanmeldingen voor beide categorieën zes genomineerden gekozen. De jury bestaat uit burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg, burgemeester Mark Boumans van de gemeente Ommen en ondernemers Marc Hakvoort (Hak4t groep) en Renate Meulenkamp-Back (Drabo). De genomineerden worden op 3 oktober 2016 bekendgemaakt.
 

Business Challenge

Alle genomineerden nemen in oktober deel aan een Business Challenge. Hierbij krijgen ze onder deskundige begeleiding de kans het beste uit zichzelf en hun bedrijf te halen. Bovendien bereiden ze tijdens de Business Challenge hun pitch voor de verkiezing voor. De Business Challenge is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.
 

Prijsuitreiking tijdens Dag van de Ondernemer

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Dag van de Ondernemer die op 18 november wordt gehouden. De genomineerden pitchen zichzelf en hun bedrijf op deze dag aan de  jury en aan ondernemend Vechtdal. Daarna worden de winnaars gekozen en bekend maakt.
 

Regionale verkiezing

De zes genomineerden voor de gemeenten Ommen en Hardenberg doen automatisch mee aan de regionale verkiezing Starter en Ondernemer van Jaar Regio Zwolle. De winnaars van deze verkiezing worden op donderdag 15 december 2016 tijdens het Regio Zwolle Congres bekendgemaakt.
 
De verkiezing Starter van het Jaar en Ondernemer van het Jaar is een initiatief van de gemeente Hardenberg, gemeente Ommen, Startershuis DOEN! en Ondernemershuis voor het Vechtdal. De verkiezing werd in 2015 voor het eerst georganiseerd. Toen ging de titel Ondernemer van het Jaar naar jurylid Marc Hakvoort van de Hak4t groep uit Dedemsvaart. De titel Starter van het Jaar ging vorig jaar naar Johan Bel met Mijn Waterfabriek uit Hardenberg.
 
Meer weten? Kijk op www.startershuisdoen.nl of www.ondernemershuisvechtdal.nl.
 
Deze verkiezing is een initiatief van de gemeente Hardenberg, gemeente Ommen, Startershuis Doenen Ondernemershuis Vechtdal.
 

Dat u deze starter/ondernemer nomineert zal niet bekend worden gemaakt. Het Startershuis of Ondernemershuis zal rechtstreeks contact opnemen met de ondernemer.