Intensieve samenwerking en kennisdeling in Vechtdal Academie

Toegevoegd op dinsdag 15 december 2015

De Vechtdal Academie zoekt intensieve samenwerking en kennisdeling met bedrijven en organisaties in de regio. Met de Vechtdal Academie geeft het Ondernemershuis voor Vechtdal invulling aan de pijler ‘leren & profiteren.’

De ontwikkelingen op de (arbeids)markt volgen elkaar steeds sneller op. Functies veranderen of verdwijnen. De manier van zakendoen verandert, met co-creatie, het zoeken van cross-overs en met  nieuwe vormen van samenwerken en financieren. Dit vraagt om andere vormen van onderwijs: onderwijs op locatie, samen met het regionale bedrijfsleven. De Vechtdal Academie geeft hier invulling aan.

In de Vechtdal Academie zitten studenten van verschillende opleidingen en niveaus (vo, mbo, hbo) die onder begeleiding van professionals uit het onderwijs projecten uitvoeren in opdracht van bedrijven en organisaties in de regio.

Binnen de Vechtdal Academie zijn volop kansen voor nieuwe opdrachten voor verschillende soorten opleidingen. Technische opleidingen kunnen iets betekenen in onderhoud, prototypes bouwen, duurzaamheids- en value-cycle-projecten. Grafische opleidingen kunnen met brochures en websites aan het werk. Artiesten en podiumtechnici kunnen theatervoorstellingen maken. Commerciële opleidingen kunnen marktonderzoek doen en marktbewerkingsplannen schrijven, evenementen organiseren of arrangementen ontwikkelen. Studenten zorg en toerisme kunnen arrangementen ontwikkelen voor ouderen, slechtzienden of kinderen. Maar ook andere cross-overs tussen bijvoorbeeld techniek en zorg, agro en toerisme of zorg en sport zijn mogelijk. De lijst is eindeloos.

Contact met de Vechtdal Academie

Ondernemers die samen met de studenten van de Vechtdal Academie een project willen aangaan of willen weten wat de Vechtdal Academie voor hen kan betekenen, kunnen contact opnemen met projectbegeleider Pauline Senf: vechtdalacademie@deltion.nl of 06 - 52 50 87 04.