Geslaagd webinar Zakelijke events & 1,5 m maatschappij

Toegevoegd op vrijdag 15 mei 2020

Tientallen vragen, ideeën en adviezen van meer dan 95 ondernemers en een tiental experts vlogen gedurende anderhalf uur over het scherm tijdens het webinar Zakelijke events & 1,5 m maatschappij. Wat geweldig dat zoveel ondernemers hun vragen en ervaringen met elkaar wilden delen en met elkaar willen kijken naar hoe we evenementen vanaf 1 juni weer vorm kunnen geven.

Belangrijk vertrekpunt
Voor het organiseren van evenementen na 1 juni vormen de kabinetsmaatregelen, noodverordeningen van de verschillende veiligheidsregio’s, algemeen plaatselijke verordeningen van de diverse gemeentes en protocollen van de afzonderlijke ondernemers het belangrijkste vertrekpunt. Dat betekent onder andere:

Mits na 1 juni alles goed verloopt, worden de regels vanaf 1 juli verruimd naar 100 personen. Als algemeen kader voor het veilig organiseren en bezoeken van zakelijke bijeenkomsten heeft het Eventplatform een protocolen een toolbox ontwikkeld (te vinden op www.eventplatform.nl).

Creatieve oplossingen
Onder de ondernemers leven er veel vragen maar gelukkig ook even zoveel ideeën die met plezier met elkaar gedeeld werden.

Omdat er helaas geen ‘one size fit’s all-advies’ te geven is, is het belangrijk om je plannen en protocollen te checken bij de gemeente en de veiligheidsregio. Daarmee voorkom je teleurstellingen en boetes.

Wij kregen energie van dit webinar en zijn trots op alle ondernemers en hun creatieve ideeën en nieuwe samenwerkingen. We zien ook dat er veel behoefte is aan samenwerking en interactie. We hopen hier meer vorm aan te kunnen gaan geven met elkaar. Een plek waar Ondernemers, Overheden en Onderwijs Open staan voor nieuwe ideeën en samen kunnen Ontdekken en Ontwikkelen. Wij vinden het een Onweerstaanbaar idee en houden je op de hoogte van de Ontwikkelingen.