Leergang familiebedrijven: Samen aan de slag met jouw toekomst

Toegevoegd op vrijdag 28 juni 2019

 

Weet jij zeker dat jij de zaak wilt overnemen? Binnen de familie wordt nog al eens verondersteld dat de volgende generatie binnen het familiebedrijf al klaarstaat. Geldt dit voor jou ook en zo ja, hoe pak je dat dan aan?

Opvolgende generaties bij familiebedrijven worstelen met hun positie, rol en aanpak. Het is een proces dat verloopt met vallen en opstaan. Er is niet één juiste manier. Er is geen goed of fout, het is alleen het zoeken naar en het vinden van die manier die werkt gegeven de context waarin de samenwerking met de familie plaatsvindt. In verschillende ontmoetingen met de opvolgende generatie kwam steevast dezelfde vraag naar boven: “Maar hoe gaan andere opvolgers hiermee om?” Juist ‘lotgenoten’kunnen veel van elkaar leren. Dit programma biedt daartoe een mogelijkheid en helpt om jouw agenda te bepalen. Je eigen manier vinden. Eigen betekenis geven, is daarbij de kern.

Om van elkaar te (laten) leren, hebben IJsselvliet en Saxion de handen in één geslagen. Beide organisaties zijn in 2018 gestart met de eerste leergang ‘Samen aan de slag met jouw toekomst’, welkewegens succes in 2019 een vervolg krijgt. Het programma heeft als rode draad: jullie onderneming, jouw agenda, wat past bij mij en hoe past de familie daarin.

Ga voor meer informatie over deze leergang naar: https://bit.ly/2XerOad