Serie activiteiten menselijk kapitaal

Toegevoegd op donderdag 19 oktober 2017

Menselijk kapitaal steeds belangrijker onderwerp

In deze tijden van snelle technologische ontwikkelingen, hoge verwachtingen van uw klanten en krapte op de arbeidsmarkt wordt het onderwerp ‘menselijk kapitaal’ steeds belangrijker. Merkt u dat ook? Tijdens het Smart Café over Smart Industry dat we voor de zomer organiseerden, bleek overduidelijk dat de menselijke factor doorslaggevend is voor succesvol vernieuwen. Ook de industriekringen geven aan dat het vinden, binden en boeien van medewerkers de hoogste aandacht verdient. Maar hoe pak je dat het beste aan, hoe zorg je dat je aantrekkelijke werkgever blijft op de krappe arbeidsmarkt. En hoe geef je mensen die moeilijk aan de bak komen een kans zonder al te veel gedoe?

Bijeenkomsten

Om u hiermee wat op weg te helpen brengen wij de volgende bijeenkomsten onder uw aandacht:

1. Sociaal werkgeverschap, goed geregeld zonder gedoe, deze heeft plaats gevonden op 13 oktober bij Rollepaal te Dedemsvaart. Er is nu een werkgeversvriendelijke en voordelige payrolling voor het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wilt u de hand-out ontvangen, mail dan naar info@ondernemershuisvechtdal.nl.

2. De kracht van mensen in je bedrijf. Hoe stimuleer je binding, ontwikkeling en vernieuwingsdrang van of met je personeel? Op 11 december bij Wiechers Wonen te Ommen.

Leren van elkaar kring

Aansluitend op deze bijeenkomsten organiseert het Ondernemershuis aan het begin van 2018 een Leren van elkaar kring. Deze kring staat open voor een kleine groep ondernemers/werkgevers die in een viertal sessies wat meer de diepte ingaan op het gebied van sociale innovatie. Denk daarbij aan leiderschap, ontwikkeling en (op vernieuwing gerichte) bedrijfscultuur. De kring staat onder leiding van een deskundige en het leren van elkaars inzichten en praktijksituaties staat centraal. Dankzij een subsidie van de provincie Overijssel kunnen we deze aanbieden tegen een bescheiden eigen bijdrage. We komen hierop terug maar als u nu al belangstelling heeft neem dan contact op met adviseur John Bakker, john@ondernemershuisvechtdal.nl, 06-80090461.