Het Ondernemersjaar 2017 is begonnen!

Toegevoegd op woensdag 8 februari 2017

In 2017 bouwt het Ondernemershuis voor het Vechtdal verder aan een ondernemend sterk Vechtdal. Dat bleek tijdens de opening van het ondernemersjaar, op vrijdag 29 januari op Landgoed Het Laer in Ommen.

 

Meer dan 100 ondernemers uit de gemeenten Ommen en Hardenberg werden door voorzitter Bertus Heuver van het Ondernemershuis bijgepraat over de laatste ontwikkelingen van het Ondernemershuis. 2016 was het eerste jaar dat Ondernemershuis volop in bedrijf was. Door kennis te delen helpt het Ondernemershuis de ondernemers verder bij innovatievraagstukken. Dat gebeurde in 2016 tientallen keren, bijvoorbeeld door contacten met andere ondernemers te leggen of door een onderwijsinstelling of Kennispoort in te schakelen.

 

Vechtdal Projecten

De link van het Ondernemershuis met het onderwijs is er via Vechtdal Projecten. Natascha van Zaanen is binnen Vechtdal Projecten verantwoordelijk voor het coördineren van de stageopdrachten. Dit resulteerde in 2016 in circa 25 stage- of afstudeeropdrachten waarbij studenten hun talenten hebben ingezet voor ondernemers in het Vechtdal. Vechtdal Projecten kan dus gezien worden als de brug tussen ondernemers en studenten. Het is de bedoeling om dit succesvolle project in 2017 door te zetten en verder uit te breiden.

 

Programma

In het komende jaar blijft het Ondernemershuis zich richten op ondernemerschap en zakelijk succes. Heuver vertelde dat samen met lokale en regionale partners in 2017 boeiende activiteiten op het programma staan. Zoals kennisbijeenkomsten op het gebied van finance, marketing en internationalisering, maar ook masterclasses en excursies. Ook de verkiezing voor starter en ondernemer van het jaar wordt in de tweede helft van 2017 georganiseerd.

 

Gastspreker Jan Smit

Ondernemer en Heracles-voorzitter Jan Smit vertelde over zijn ervaringen binnen het betaald voetbal en het bedrijfsleven. Tijdens een netwerkborrel kregen de ondernemers de kans om nader kennis te maken met elkaar en plannen te maken voor een sterkere economie in het Vechtdal.

 

Met hartelijke groet,
Ondernemershuis voor het Vechtdal