#118

Agro-Carroussel - Boer(en) slim omgaan met eigen stroom

Organisator: Ondernemershuis voor het Vechtdal
www.ondernemershuisvechtdal.nl


Kosten: Gratis
Einddatum inschrijvingen: 13 juli 2022
Start activiteit: 13 juli 2022 om 19:30 uur
Stop activiteit: 13 juli 2022 om 21:30 uur

 

Het Ondernemershuis voor het Vechtdal organiseert, samen met erfcoaches en verschillende adviesorganisaties, de Agro-Carrousel voor agrarische ondernemers. De Agro-Carrousel bestaat uit meerdere bijeenkomsten met elk een eigen, actueel en toekomstgericht thema. We organiseren de bijeenkomsten bij collega-ondernemers in de regio, zodat we samen kunnen sparren en kunnen horen hoe en waarom zij bepaalde keuzes hebben gemaakt. Daarnaast kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met erfcoaches en adviesorganisaties. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis en je kunt in en uit de carrousel stappen waar en wanneer je wilt.

BIJEENKOMST 13 JULI  - BOER(EN) SLIM OMGAAN MET EIGEN STROOM
Zelf duurzame energie opwekken wordt gestimuleerd. Maar door de beperkte capaciteit van het stroomnet kan de opgewekte energie soms niet teruggeleverd worden. Hoe kun je de opgewekte energie zo efficient mogelijk gebruiken en welke elektrische voertuigen en machines zijn er al?

Daarover gaat de volgende Agro-Carrouselbijeenkomst die we samen met Stichting Vitaal Platteland organiseren op woensdag 13 juli. We zijn dan te gast bij Mts. Herbers/Ten Hove. Jan Henk Herbers zal meer vertellen over hoe hij zijn opgewekte energie gebruikt voor  zijn elektrische beregeningsinstal-latie, het automatisch voersysteem met een accu, de melkrobots en een elektrisch aangedreven instrooisysteem.

Daarnaast geeft Harry Roetert van Countus inzicht in  de laatste ontwik-kelingen op het gebied van energiemanagement en demonstreert Herman ter Wijlen van Wijha verschillende elektrische machines.

We sluiten de avond af met een borrel en een hapje!

Deelname gratis aanmelden verplicht
Doe mee met deze Agro-Carrousel bijeenkomst. Je bent om 19.30 uur van harte welkom bij Mts. Herbers/Ten Hove, Veldingerveldweg 20-A in Den Velde. Voor een goede voorbereiding ontvangen we vooraf graag je aanmelding. Aanmelden kan via onderstaand formulier. 


AGRO-CARROUSEL PROGRAMMA 2022

Datum

Thema

Waar

13 juli

De boer als energiebron

Mts. Herbers/Ten Hove - Den Velde
Datum volgt Regeneratieve landbouw
Velema - De Krim
 

14 september

Gezond dier & bedrijf

Vetker-Grevelman - Lutten 

19 oktober

Natuurinclusief boeren

Koe Safari – Ommen

Datum volgt

Van idee naar octrooi

Wennemars - Dalfsen


Je bent van harte welkom bij de Agro-Carrouselbijeenkomsten. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Diane Stap, Agro & Foodadviseur van het Ondernemershuis, 06-22 93 01 09, diane@ondernemershuisvechtdal.nl.

 

 

 

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze activiteit, omdat de inschrijftermijn verlopen is.