#117

Agro-Carroussel - thema Regeneratieve landbouw

Organisator: Ondernemershuis voor het Vechtdal
www.ondernemershuisvechtdal.nl


Kosten: Gratis
Einddatum inschrijvingen: 7 september 2022
Start activiteit: 7 september 2022 om 13:30 uur
Stop activiteit: 7 september 2022 om 15:30 uur

 

Het Ondernemershuis voor het Vechtdal organiseert, samen met erfcoaches en verschillende adviesorganisaties, de Agro-Carrousel voor agrarische ondernemers. De Agro-Carrousel bestaat uit meerdere bijeenkomsten met elk een eigen, actueel en toekomstgericht thema. We organiseren de bijeenkomsten bij collega-ondernemers in de regio, zodat we samen kunnen sparren en kunnen horen hoe en waarom zij bepaalde keuzes hebben gemaakt. Daarnaast kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met erfcoaches en adviesorganisaties. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis en je kunt in en uit de carrousel stappen waar en wanneer je wilt.


BIJEENKOMST 7 SEPTEMBER  - THEMA REGENERATIEVE LANDBOUW

Minder afhankelijk zijn van chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Welke boer wil dat nu niet? Wellicht heb je de term ‘regeneratieve landbouw’ wel eens gehoord. Maar wat houdt het precies in, wat komt er bij kijken en welke kansen biedt het jou? 

Daarover gaat de volgende Agro-Carrouselbijeenkomst die we samen met Vruchtbare Kringloop Overijssel en Stichting Vitaal Platteland organiseren op woensdag 7 september. We zijn dan te gast bij akkerbouwbedrijf Velema in De Krim. Roland Velema pioniert met regeneratieve landbouw en vertelt graag over wat hem er toe gebracht heeft en wat het hem denkt op te leveren. Daarnaast geeft Bert Muller van Agro Accént inzicht in hoe je met regeneratieve landbouw zou kunnen starten en wat de mogelijkheden en voordelen daarvan zijn. Je bent van harte welkom!

Deelname gratis aanmelden verplicht
Doe mee met deze Agro-Carrousel bijeenkomst. Je bent om 13.30 uur van harte welkom bij Landbouwbedrijf Velema, Parallelweg 18 in De Krim.  Voor een goede voorbereiding ontvangen we vooraf graag je aanmelding. Aanmelden kan via onderstaand formulier. 


AGRO-CARROUSEL PROGRAMMA 2022

Datum

Thema

Waar

7 september

Regeneratieve landbouw Velema – De Krim

14  september

Levensduur van de koe

Vetker-Grevelman - Lutten 

19 oktober

Natuurinclusief boeren

Koe Safari – Ommen

10 november

Van idee naar octrooi

Wennemars - Dalfsen


Je bent van harte welkom bij de Agro-Carrouselbijeenkomsten. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Diane Stap, Agro & Foodadviseur van het Ondernemershuis, 06-22 93 01 09, diane@ondernemershuisvechtdal.nl.

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze activiteit, omdat de inschrijftermijn verlopen is.