#95

Virtuele Drieluik | (De winnende) Strategie

Organisator: Ondernemershuis voor het Vechtdal
www.ondernemershuisvechtdal.nl


Kosten: € 495,00
Einddatum inschrijvingen: 8 mei 2020
Start activiteit: 12 mei 2020 om 15:00 uur
Stop activiteit: 12 mei 2020 om 17:30 uur

 

Virtuele Drieluik | (De Winnende) Strategie 

Als de organisatie op orde is, werpt dat vooral nu – in tijden van crisis – z’n vruchten af.
Is dat niet waar we – nu meer dan ooit – behoefte aan hebben?

Blijf ook nu bouwen aan je bedrijf
Voor veel ondernemers komt het er juist nu op aan. Het is er op of er onder, in een tijd waarin de business weg valt, de omzet uitblijft en/of de medewerkers niet meer inzetbaar zijn vanaf de ‘gewone’ werkplek. Juist nu is het belangrijk om te blijven bouwen aan je bedrijf, zowel qua focus als ook op het gebied van besluitvorming en de medewerkers.

Virtuele Drieluik
Daarom hebben we besloten het Drieluik aan te bieden in een virtuele setting. De uitnodiging is eerder gestuurd en treft u hieronder aan. Wij faciliteren de digitale omgeving, waarop wij allemaal tegelijkertijd kunnen inloggen. Strategie, besluitvorming en gedrag staan nog steeds op de agenda in drie bondige online middagsessies, waarbij we gaan voor een digitale ontmoeting met een groep van 10 - 15 personen.

Drieluik | (De Winnende) Strategie 

Het klinkt zo simpel. Met een goed opgestelde en uitgevoerde strategie word je als organisatie succesvoller. Maar wat is strategie eigenlijk en wat maakt het zo belangrijk? Hoe maak je als ondernemer de juiste keuzes en past dit wel echt bij jou en de organisatie? 

Dit voorjaar organiseert IJsselvliet Strategie & realisatie, in samenwerking met het Ondernemershuis voor het Vechtdal, een drieluik rondom de thema’s; strategie, besluitvorming en gedrag. De drie bondige middagsessies, met een groep tussen de 10 en maximaal 15 personen, vinden plaats bij duurzaam kenniscentrum Hibertad in Hardenberg.  

Bijeenkomst 1 | Strategie | 12 mei 2020
Bijeenkomst 1 gaat over Strategie volgens IJsselvliet. Wat is dat? En … waarom is een strategie belangrijk? Denk aan:

* Doelstellingen - voldoende SMART?
* Portfolio - goede focus? 
* Organisatie - goed uitgelijnd?
* Mensen - voldoende betrokken?


Bijeenkomst 2 | Besluitvorming | 26 mei 2020
Bijeenkomst 2 gaat over Besluitvorming. Strategie is ook de kunst van het kiezen en zorgen dat de organisatie past bij de gekozen strategie: goed uitgelijnd. Maar kiezen, of besluiten, is soms best ingewikkeld. Het is van belang om gevoel bij, en inzicht in, zo’n besluitvormingsproces te hebben. Aan de hand van een casus uit de échte praktijk wordt dit ervarenderwijs uit de doeken gedaan.


Bijeenkomst 3 | Gedrag | 9 juni 2020
Bijeenkomst 3 gaat over Gedrag. Bij de realisatie van de strategie moeten mensen de goede dingen op de goede manier gaan doen. Sommigen noemen dat betrokkenheid. Maar hoe zorg je dat er betrokkenheid komt en blijft? En wat is effectief gedrag nu precies en hoe verander je niet effectief gedrag? Met behulp van onder andere, de door Ben Tiggelaar ontwikkelde inzichten gaan we praktisch aan de slag en geven we concrete handvatten hoe daar mee verder te gaan.

Praktische informatie

- Aanmelding geldt voor alle sessies, vanwege de rode draad en logische samenhang.
- De opzet - kort en krachtig - bestaat uit een inleiding op het onderwerp (1), casuïstiek (2) en de nabespreking (3). Iedere sessie
  staat ook een huiswerkopdracht op het programma. 
- Jouw investering bedraagt € 495 p.p. exclusief btw. Annuleren kan kosteloos tot 2 weken voorafgaand aan de 1e sessie. Daarna
  brengen wij 50% van het bedrag in rekening.
- Bij het totaalbedrag is ook 1 uur persoonlijke coaching inbegrepen, in aanvulling op de drie sessies, waarbij je zelf kunt aangeven
  wat agendatechnisch schikt. 
- De aanmelding is definitief nadat je een bevestigingsbericht ontvangt. 

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze activiteit, omdat de inschrijftermijn verlopen is.