Agendaitems op 05 februari 2020

Aftrap Smaakmakerstraject

WORD SMAAKMAKER VAN HET VECHTDAL

Al veel agrarische en foodondernemers zijn aan de slag om regionaal voedsel te produceren. Eten met veel meer toegevoegde waarde! Voor de boer, horeca, zorg, recreatie maar ook voor de consument. Meer bijzondere combinaties, meer smaak, meer beleving, meer samenwerking, meer korte keten en duurzamer. Daarin proef je het Vechtdal!

‘Verrukkelijk Vechtdal Next Level’ biedt een praktisch trainingsprogramma voor ondernemers tot smaakmaker aan in februari tot mei 2020. In zes sessies, met een balans tussen theorie en praktijk, word je in een kleine groep meegenomen van idee naar nieuw product. Geen praatsessies maar actief aan de slag, ondersteund en gestuurd door ervaren ondernemers, marketeers en andere specialisten. Na de zes sessies heb je duidelijke stappen gezet in de ontwikkeling van een nieuw product of dienst, inclusief identiteit en zicht op de afzetmarkt. 

PROGRAMMA SMAAKMAKERS VAN HET VECHTDAL

De start en identiteit 
5 februari 2020
Op deze dag wordt de cursus ingeleid, en word je geïnspireerd door een aantal mooie voorbeelden uit het voedselland met een eigen identiteit. Een succesvol product is een product dat inspeelt op de tijdsgeest. Samen met Felix Wilbrink worden de producten en diensten van de deelnemers onder de loep genomen. Door aan de slag te gaan met de intrinsieke waarde van je product, van jezelf en je omgeving, weet je waarom jouw product echt is. Felix Wilbrink is culinair columnist van de Telegraaf en kookt daarnaast zelf. Het graven naar de ‘echtheid’ van je product ligt hieraan ten grondslag.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Leader Noord Overijssel, gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Staphorst, Provincie Overijssel, Ondernemershuis voor het Vechtdal, Kennispoort Regio Zwolle en MarketingOost.